Super Mario World

A Super Mario World, en Mario ha començat la més gran de les seves aventures, i aquesta vegada compta amb un nou amic. El dinosaure Yoshi unirà les seves forces amb en Mario per a combatre en Bowser, que ha tornat a segrestar la Princesa Toadstool. Dirigeix en Mario i en Yoshi per nou mons plens de perills fins que arribis a la confrontació final al castell d’en Bowser. Utilitza els nous poders d’en Mario i l’afany devorador d’en Yoshi a mesura que explores els 96 nivells plens de trampes i monstres perillosos. Escala muntanyes i travessa rius, baixa a les profunditats sota terra. Destrueix els set castells dels Koopa i troba les claus per a poder entrar als nivells ocults.

La traducció al català s’ofereix en forma de pedaç que cal aplicar sobre la ROM original (NTSC o PAL). Si teniu la ROM, podeu apedaçar-la directament en aquesta pàgina sense que us calgui baixar cap programa.

Traducció començada: 15 de gener del 2020
Darrera actualització: 21 de març del 2023

Com jugar-hi en català

Trieu la ROM original (o bé la versió NTSC, o bé la versió PAL, sempre sense capçalera) a continuació per a aplicar-hi el pedaç. El fitxer original no es modificarà, sinó que se’n baixarà la versió ja traduïda. Si ho preferiu, també podeu baixar el pedaç per a aplicar-lo com i quan vulgueu.

Una vegada tingueu la ROM traduïda, podeu jugar-hi amb qualsevol emulador de Super Nintendo o bé directament a la consola, si disposeu d’un cartutx flaix.

Espereu, s'està carregant...
Verificació:


Apedaçador basat en el RomPatcher.js d'en Marc Robledo.

Informació important

Aquest pedaç tradueix al 100% el videojoc de Super Nintendo «Super Mario World» al català.

La traducció s’ofereix per a les versions PAL i NTSC del joc, perquè l’usuari tingui l’opció de triar a quina prefereix jugar.

Aplicació del pedaç i compatibilitat

Aquest pedaç es pot aplicar o bé sobre la ROM NTSC (americana) del Super Mario World, o bé sobre la ROM PAL (europea).

La ROM NTSC original és aquesta:

 • Nom: Super Mario World (U) [!].smc
 • Mida: 524288 bytes (la ROM ha de ser SENSE capçalera)
 • Resum CRC32: b19ed489
 • Resum MD5: cdd3c8c37322978ca8669b34bc89c804
 • Resum SHA-1: 6b47bb75d16514b6a476aa0c73a683a2a4c18765

La ROM PAL original és aquesta:

 • Nom: Super Mario World (E) (V1.1) [!].smc
 • Mida: 524288 bytes (la ROM ha de ser SENSE capçalera)
 • Resum CRC32: b47f5f20
 • Resum MD5: 7bb0487eacdb78d6635e89d797e5ab74
 • Resum SHA-1: 46bf36be1c3a2ce9de7581323370bd2d891ad5a1

Per a aplicar el pedaç, podeu utilitzar el programa «Floating IPS», que es pot baixar aquí.

Caldrà que obriu el programa, premeu «Apply patch», seleccioneu el pedaç BPS, i a continuació seleccioneu la ROM. Un cop fet això, podreu desar la ROM ja traduïda al català.

La versió amb el pedaç aplicat és compatible pel que fa a partides desades amb l’original.

No és recomanable fer servir «save states» entre diferents versions de la ROM: és possible que en alguns casos funcionin correctament, però no està garantit.

Versions

Versió 1.0.0

 • Versió inicial. Espero que no calgui fer-ne més.

Agraïments

Agraeixo l’esforç als creadors de les següents eines, que han estat totalment imprescindibles per a poder fer aquesta traducció::

Contacte

Aquesta traducció ha estat feta per l’Eduard Ereza. Si hi trobeu qualsevol errada o teniu dubtes relatius a la traducció, em podeu escriure un correu a la següent adreça electrònica: eduard@ereza.cat

Advertiment

Aquest pedaç de traducció tradueix el joc de Super Nintendo «Super Mario World» al català. L’autor del pedaç ha fet aquesta traducció per altruisme i amor a la llengua catalana. Es distribueix en forma de pedaç perquè no es vol en cap cas fomentar la pirateria.

L’autor no n’ha obtingut cap benefici econòmic i, per tant, espera que ningú no en faci un ús comercial. Tampoc no és permès distribuir el joc amb el pedaç ja aplicat, ni se n’autoritza la creació de reproduccions de cap mena (incloent-hi cartutxos físics). És responsabilitat de l’usuari l’ús del pedaç de manera legal: mai no seré responsable de l’ús il·legal o del mal ús que se’n pugui fer.

Totes les marques esmentades en aquest document pertanyen a llurs propietaris. «Super Mario World» és una marca registrada de Nintendo Co. Ltd. L’autor del pedaç no està afiliat amb Nintendo ni cap altra companyia implicada en el videojoc.